Liposuction DIET® by Kenan Mandra
nutricionistički upitnik

Je li liposukcijska dijeta za vas?

Ispunite nutricionistički upitnik i pomozite nam procijeniti jeste li kandidat za program mršavljenja Liposukcijska dijeta™ by Kenan Mandra

Svjetska zdravstvena organizacija

preporučuje meditransku prehranu kao zlatni standard za dobro zdravlje i vitalnost.

Savezni istraživački centar za prehranu, biotehnologiju i sigurnost hrane

Rezultati kliničkog ispitivanja objavljeni su u prestižnom ruskom znanstvenom časopisu  “Prehrambena pitanja“.

Istraživanje liposukcijske prehrane objavljeno na PubMedu

PubMed je besplatno dostupna baza podataka iz područja prirodnih znanosti i biomedicine

Muzej mediteranske hrane PIOPPI

Mediteranska prehrana u protokolu temelji se na UNESCO-vom zaštićenoj prehrani sela Pioppi u južnoj Italiji.

U.S. News report

Časopis SAD News & world report više je puta mediteransku prehranu proglasio najzdravijim načinom prehrane.

Što je Liposukcijska dijeta™ by Kenan Mandra?

Već više od desetljeća, istražujemo povezanost prehrane, načina života i zdravlja, a posljednjih godina, u fokusu je problematika prekomjerne tjelesne težine. Postoje mnoge teorije i ideje o načinu prehrane i problemu mršavljenja, koje se uglavnom temelje na studijama i mišljenjima od prije nekoliko desetljeća, dok se Liposukcijska dijeta temelji na suvremenim tezama da debljanje nije samo posljedica kalorijske, nego i hormonske neravnoteže (inzulin, grelin, leptin). Zato želimo ponuditi rješenje problema prekomjerne tjelesne težine izvan tradicionalne dijetetike.

Liposukcijska prehrana je enteralna standardizirana normoproteinska dijetoterapija, koja se primjenjuje prema jedinstvenom protokolu mediteranske prehrane s ciljem mobilizacije masnih rezervi u energetske svrhe.

Cilj liposukcijske prehrane je uspostaviti prirodnu ravnotežu u kalorijskoj i hormonskoj regulaciji masnog tkiva i metabolizma masti, kako bi se tijelo vratilo u svoj prirodni izgled uz eliminaciju viška masnog tkiva. Masti su zalihe energije! Organizmu je potrebna energija, a gomilanje rezervi stvara višak koji organizam ne koristi. Kada dođe do smanjenja unosa, organizam bilježi krizu i aktivira mehanizam za uštedu energije (energetski homeostatski mehanizam). Prestankom „krize“ organizam pokreće mehanizme oporavka od posljedica „krize“ i aktivira mehanizme koji brzo vraćaju tijelo u stanje prije početka dijete i stvaraju dodatne rezerve. u slučaju nove krize. Klasične dijete stoga nisu učinkovite, zbog čega je potrebno ponuditi bolje rješenje problema.

Pristup dijetoterapije ne temelji se samo na smanjenju unosa kalorija, već i na aktiviranju metabolizma masti. Cilj je ispuniti kriterij “kalorijskog deficita” bez aktiviranja mehanizama za uštedu energije u tijelu, već naprotiv – mehanizama beta-oksidacije masnih stanica. To se postiže nutritivnom ravnotežom, hormonsko-enzimskim mehanizmima aktivacije ketogeneze i simuliranjem osjećaja sitosti uz pomoć biljnih vlakana koja ispunjavaju želudac. Svi ovi čimbenici sinergijski pretvaraju organizam u “stroj za sagorijevanje masti”.

Liposukcijska dijeta™ by Kenan Mandra je enteralna normoproteinska dijetoterapija koja se temelji na sinergističkom učinku aminokiselina i biljnih vlakana. Mehanizam djelovanja je potpuno prirodan, jer tijelo ne mijenja biokemijske parametre organizma, već samo “prisiljava tijelo” da se hrani vlastitim masnim zalihama. Pojednostavljeno, tijelo se hrani nakupljenim masnim zalihama iz kojih crpi energiju – energija se troši, a masne zalihe se smanjuju. To je učinak mršavljenja.

Razvili smo dijetoterapijski tretman u trajanju od 10-15 dana s učinkom gubitka tjelesne težine uz značajan gubitak masnog tkiva na kritičnim mjestima. Rezultati mogu biti individualni.

Liposuciton Diet d.o.o. pruža profesionalne konzultantske usluge za ispravnu implementaciju Liposukcijska dijeta™ by Kenan Mandra protokola mršavljenja savjetovanjem i radom s klijentima na daljinu putem telefona ili interneta uz podršku pozivnog centra. Tretman je namijenjen osobama s prekomjernom tjelesnom težinom starijim od 18 godina. Mogu ga koristiti i muškarci i žene. Važno je da nemate ozbiljnijih zdravstvenih problema, osim onih koji su posljedica same pretilosti (povišene masnoće u krvi, visoki/niski krvni tlak, probavne smetnje i sl.).

Protokol mršavljenja odvija se u dvije faze:
I. FAZA uključuje enteralnu dijetoterapiju s pomagalima za mršavljenje koja “mijenjaju” dnevnu prehranu, s večerom (određeno povrće i meso ili riba) kao glavnim obrokom tijekom 10-15 dana.
II. FAZA ne uključuje nužno proizvode za mršavljenje i temelji se na prehrani sa smanjenim unosom šećera i škroba te povećanim unosom različitog povrća i zdravih masnoća.

Protokol mršavljenja može se ponavljati do željenog cilja.
Tijekom protokola mršavljenja dolazi do kontrole apetita (smanjenje osjećaja gladi), bolje regulacije glukoze i krvnog tlaka* te značajnog smanjenja volumena tijela u kritičnim zonama.
Održavanje tjelesne težine podrazumijeva dugotrajnu pravilnu i uravnoteženu prehranu uz naše posebne preporuke i smjernice. Bolji i zdraviji način prehrane je ultimativni način za očuvanje zdravlja i vitalnosti, ali novi način prehrane općenito ne bi trebao biti bez uživanja i odricanja od hrane koju volite jesti.

EFSA preporuke i standardi

Izjava o dodatnim znanstvenim dokazima o osnovnom sastavu potpuno zamjenske dijete za regulaciju tjelesne težine

EFSA znanstveno mišljenje Konjac glucomannanu

Znanstveno mišljenje o valjanosti zdravstvenih tvrdnji vezanih uz konjac mannan (glukomanan) i smanjenje tjelesne težine (ID 854, 1556, 3725), smanjenje postprandijalnih glikemijskih odgovora (ID 1559), održavanje normalne koncentracije glukoze u krvi (ID 835). , 3724), održavanje normalne (natašte) koncentracije triglicerida u krvi (ID 3217), održavanje normalne koncentracije kolesterola u krvi (ID 3100, 3217), održavanje normalne funkcije crijeva (ID 834, 1557, 3901) i smanjenje potencijalno patogenih gastro . -crijevni mikroorganizmi (ID 1558) prema stavku 1. članka 13. Uredbe (EZ) br. 1924/2006.

Uprava za hranu i lijekove Sjedinjenih Država

Uvriježena je definicija da glukomanan spada u prehrambena biljna vlakna koja pomažu u mršavljenju.

Želite savjetovanje s našim stručnjacima?

Zatražite povratni poziv još danas!

Pokušat ćemo vas kontaktirati što je prije moguće, obično unutar 1-2 radna dana od vašeg zahtjeva.    Cookie Consent with Real Cookie Banner